2017: Petrov

Petrov, de lelijkste man van Rusland, hangt dagelijks rond op het station van Tsaartsaarderin om de treinen uit te zwaaien. Niemand zwaait ooit terug. Tot december 1927, de aanloop naar kerst.

Een jonge vrouw lijkt vanuit de trein naar hem te wuiven. Hij wordt hopeloos verliefd en besluit op zoek te gaan naar zijn grote liefde Kalinka. Dit wordt een anderhalf uur durende reis vol bizarre ontmoetingen die zijn climax bereikt in een verrassend slot.

't Kofschip herleeft oude tijden met een krankzinnige voorstelling: totaaltheater met zang van het Rijswijks Strijdkoor ondersteund door livemuziek.Het intieme theater 'De Kunsthut' wordt op een bijzondere manier gebruikt door de vaste spelersgroep van 't Kofschip, bijgestaan door twee gastspelers. Deze tragikomedie is ooit geschreven voor cabaretgroep 'Niet Schieten' en in 1999/ 2000 alleen door hen uitgevoerd.


AUTEUR: Erik Jobben
REGISSEUR: Egon van Enk

SPELERS: Peter van der Geer, Ruud Jautze, Wendy van Leeuwestijn, Sharon van der Plas, Tycho Plooyer, Gerry Sablerolle, Ineke Sprenkels en Jasper Stoppelenburg

@2020 theatergroep 't Kofschip/ Djin van der Geer designer/ Hans de Jong webontwerp