2015: Amateurs!

Een amateur toneelgezelschap repeteert voor het eerst in de zaal waar ze gaan optreden. Om het spelniveau te verhogen hebben ze hun vaste regisseur vervangen door een professional.
De sfeer is gespannen. Ze hebben nog maar 5 repetities voor de uitvoering. Nee, 4 plus generale. Of toch 6?
Er is veel onduidelijk. Niemand begrijpt waar het door de regisseur geschreven stuk over gaat. Zelfs het slot is nog onbekend. De enige die de tekst kent is de regieassistente.

En wie regelt het decor en de kleding? Wie doet de techniek en wie doet het stiekem met wie? Herkenbare situaties uit het amateurtoneel en lief en leed in het verenigingsleven passeren de revue terwijl de repetitie steeds meer uit de hand loopt. Daarbij verstoort de techniekcomputer van het theater de scènes met effecten van een andere productie.

Een kritisch, soms hilarisch, soms emotioneel kijkje achter de schermen van het amateurtoneel. En daarmee zetten we eigenlijk onszelf te kijk. Nou ja, een beetje dan. Wij zijn ook maar amateurs!

AUTEUR: Wannie de Wijn
REGISEUR: Gary van Heemst

SPELERS: Frans Limbertie, Peter van der Geer, Sharon van der Plas, Gerry Sablerolle, Loek Bosman, Wendy van Leeuwestijn, Ruud Malleé

@2020 theatergroep 't Kofschip/ Djin van der Geer designer/ Hans de Jong webontwerp